12 jun 2017

Wat als je graag mee wilt doen met de wandelvierdaagse, maar dit eigenlijk te druk, te groot en te ver voor je is? Dan organiseer je er zelf eentje! Meer dan zestig cliënten van Frion starten op maandag 12 juni om 18.30 uur met de Beweeg4daagse. Startpunt: de gymzaal van locatie de IJsselbolder aan de Commissarislaan 35 in Zwolle.


Of het in een rolstoel is, op een driewieler of lopend, dat maakt niet uit tijdens dit wandelevenement. Alle cliënten van de IJsselbolder kunnen meedoen. Van maandag 12 juni tot en met donderdag 15 juni zijn er iedere avond verschillende afstanden af te leggen: 1,5 kilometer, 1,4 kilometer, 1,2 kilometer of 1 kilometer. De start is bij de gymzaal van de locatie IJsselbolder en iedereen heeft een eigen stempelkaart. En als donderdag de wandelaars feestelijk binnenkomen is er natuurlijk muziek en worden er medailles uitgereikt.

 

Meedoen
Frion vindt het belangrijk dat cliënten meedoen in de samenleving, op hun eigen niveau. Dat kan met dit evenement. Daarnaast sluit de Beweeg4daagse van de IJsselbolder aan bij het jaarthema van de organisatie: Gezondheid en Bewegen door gezelligheid en gezond bewegen samen te brengen. Janet Bont, persoonlijk ondersteuner, is één van de organisatoren: “Cliënten van de Commissarislaan gaven aan dat ze mee wilden lopen met de Wandelvierdaagse in Zwolle. Maar dat is te groot, te druk en logistiek niet makkelijk te realiseren. Daarom hebben we samen met bewegingsagogen de Beweeg4daagse opgezet. Dit jaar willen we “klein” beginnen. En als het voor herhaling vatbaar is, kunnen we kijken of we het de komende jaren uitbreiden. Wie weet kunnen we de buurt erbij betrekken.”


Beweeg4daagse
Locatie: Frion IJsselbolder (Commissarislaan 35), Zwolle
Data: maandag 12 t/m donderdag 15 juni
Tijden: De verschillende routes starten tussen 18.30 en 19.00 uur.

Terug naar overzicht

Meer persberichten