4 mei 2020


Op de IJsselbolder aan de Commissarislaan in Zwolle wordt nieuw gebouwd. Er komt een modern en passend thuis voor twee groepen cliënten die nu al op de IJsselbolder wonen. Naar verwachting is het nieuwe gebouw voorjaar 2021 klaar.

Samen bedacht
Ouders, verwanten en begeleiders hebben meegedacht over het ontwerp. Dat komt onder andere terug in: iedereen een eigen badkamer en wc, een groter balkon en betere zichtlijnen. Aparte groepen buigen zich over de tuin en de inrichting.

Licht en modern

De uitstraling van het nieuwe gebouw is licht en modern en past in de omgeving. Voor verwarmen en koelen wordt onder andere gebruik gemaakt van een warmtepomp. In het voorjaar van 2020 is het oude gebouw gesloopt en inmiddels is de bouw in volle gang.

 

Veiligheid
Om de risico’s op verspreiding van het coronavirus te beperken hebben de bouwers geen contact met cliënten, collega’s en buurtbewoners. Ze werken binnen de hekken waar nieuw wordt gebouwd en lunchen in de voormalige kantine.


Woningplan komende jaren
De nieuwbouw en verbouw passen in de woning(ver)bouwplannen van Frion voor de komende vijf jaar. Een fijn thuis dat past bij de behoeften van cliënten staat daarbij centraal. Dat biedt de basis voor onze zorg, vertaald in onze doelen een goed leven, talent (h)erkennen en mooi werk.

 

 Lees meer over de woningplannen van Frion  

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Meer persberichten